Klasszikus ízek, klasszikus formák egy csipetnyi frissességgel.

kacsa mell sült filé

 

A kacsamell könnyen kiszáradhat, de mi megmutatjuk, hogyan is kerülhető ez el. Kulináris kalandozásaink során, Fekete Gergő is mutat pár tippet, miként érhetjük el, hogy a kacsamell ropogós és szaftos legyen.  Bárrmilyen körethez illik, akár még kenyér mellé is ehető uzsonnára. A túlfűszerezés nem ajánlott, a jó minőségű kacsahús kevés sóval is tökéletes lesz!

Hozzávalók:

1 db csontos kacsamell

8 dkg véres hurka/boudin noir áttörve

1 tk. lassan pirított salottahagyma

1 kk. zöldalma kockára vágva

1 tk. főtt hajdina

majoranna

bors

finomra vágott petrezselyem

finomra vágott snidling

1 tk. pirított kenyérkocka

1 db shallott hagyma egészben

3 dl kacsazsír

cékla jus

céklapor

lila oxalislevél

Teljes adások a Médiaklikken!