Ebben a receptünkben az édeskés ízvilágú húst egyszerű körettel kínálja nekünk Marcsi. BBQ-sorozatunk folytatódik, első lépésként egy mustáros-fűszeres pácban kényeztessük fő sertés-alapanyagunkat. Koriander, barna cukor, fűszerpaprika - ezeket javasoljuk, viszont ne riadjunk vissza az egyedül kikísérletezett száraz páctól sem.

bbq sertéscsászár sertésrecept batáta káposztasaláta

 

A főzést mindenképp a hússal kezdjük, hogy amíg pihentetjük, sütjük, hozzáláthassunk a körethez - ezúttal batátához nyúltunk. Az előre lesózott hajszálvékony, őszi káposztát kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. Amellett, hogy színesíti a salátát, édességet ad neki. Frissen is finom, viszont majonézzel, almaecettel és egy csipetnyi cukorral még fenségesebb lesz. A tálalásnál - a méznek és almának hála -egy gyönyörű, karamellszínű húst látunk majd a tányérunkon. Hamarosan ízlelőbimbóink is elámulnak a kapott ízektől.

Hozzávalók:

1 kg császárhús

2 ek. mustár

Fűszerkeverék:

koriander

cukor, só

fokhagymapor

vöröshagymapor

fekete bors

chili

1 ek. méz

1,5 dl almaecet

1,5 dl almalé

Batátapüré:

1 kg batáta

0,5 dl tejszín

5 dkg vaj

Amerikai káposzta (coleslaw):

80 dkg káposzta

15 dkg sárgarépa

2 ek. almaecet

cukor ízlés szerint

3-4. ek majonéz

0,5 dl tejszín

Teljes adások a Médiaklikken!