Ebben a receptünkben az édeskés ízvilágú húst egyszerű körettel kínálja nekünk Marcsi. BBQ-sorozatunk folytatódik, első lépésként egy mustáros-fűszeres pácban kényeztessük fő sertés-alapanyagunkat. Koriander, barna cukor, fűszerpaprika - ezeket javasoljuk, viszont ne riadjunk vissza az egyedül kikísérletezett száraz páctól sem.
A főzést mindenképp a hússal kezdjük, hogy amíg pihentetjük, sütjük, hozzáláthassunk a körethez - ezúttal batátához nyúltunk. Az előre lesózott hajszálvékony, őszi káposztát kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. Amellett, hogy színesíti a salátát, édességet ad neki. Frissen is finom, viszont majonézzel, almaecettel és egy csipetnyi cukorral még fenségesebb lesz. A tálalásnál - a méznek és almának hála -egy gyönyörű, karamellszínű húst látunk majd a tányérunkon. Hamarosan ízlelőbimbóink is elámulnak a kapott ízektől.
Hozzávalók:
1 kg császárhús
2 ek. mustár
Fűszerkeverék:
koriander
cukor, só
fokhagymapor
vöröshagymapor
fekete bors
chili
1 ek. méz
1,5 dl almaecet
1,5 dl almalé
Batátapüré:
1 kg batáta
0,5 dl tejszín
5 dkg vaj
só
Amerikai káposzta (coleslaw):
80 dkg káposzta
15 dkg sárgarépa
só
2 ek. almaecet
cukor ízlés szerint
3-4. ek majonéz
0,5 dl tejszín