Igazi hagyományos finomsággal készültünk Önöknek!
A közkedvelt édesség sokáig puha és finom marad, így ha tartós süteményt szeretnénk, akkor mindenkinek csak ajánlani tudjuk.
A tészta összeállítása után beraktuk a hűtőbe pihenni és visszahűlni. Amíg pihent elkészítettük a habot. Miután kivajaztuk a formákat, a kis diónyi méretű tésztákat egyneletesen belenyomkodtuk. Mindegyik aljába tettünk egy kis baracklekvárt, majd erre jöhetett rá a hab. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt sütöttük meg.
Hozzávalók:
Tészta:
28 dkg liszt
20 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tojássárgája
egy csipet só
1 tk. reszelt citromhéj
Hab:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
fél citrom leve
Töltelék:
sárgabaracklekvár