Egy gyermekkori kedvencet hoztunk most Önöknek.

karamellás hatlapos sütemény

 

A lisztben szétmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a porcukrot. A tejben feloldjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a lisztes keverékhez és összegyúrjuk. Hét egyenlő részre osztjuk, 5 percet pihentetjük, majd a tepsi zsírozott, lisztezett hátulján 180 fokon kisütjük a lapokat. 
A krémhez a tejet összekeverjük a vízzel, kiszedünk 2 dl-t és félretesszük. A cukrot megkaramellizáljuk, amikor szépen felolvad, akkor óvatosan hozzáadunk egy kis folyadékot, elkeverjük, majd jöhet bele a többi is. Ezután addig forraljuk, míg el nem olvad a cukor. A félretett 2 dl tejben 22 dkg lisztet szép simára keverünk. Ha elolvadt a cukor, akkor habverővel elkeverjük benne a lisztes tejes keveréket és sűrűre főzzük, majd hideg vajat keverünk bele.
Egyformára vágjuk a lapokat és még melegen betöltjük az öt réteg krémet.

Hozzávalók:
A lapokhoz:
1 kg liszt
16 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 dl tej
3 dkg szalalkáli

A krémhez:
45 dkg cukor
1 liter tej + 2 dl víz
22 dkg liszt
45 dkg vaj

Teljes adások a Médiaklikken!