A túrós tészta tökéletes alternatívája, sósan és édesen is fogyasztható!

túrós tejfölös szalonnás finom magyaros pászka

 

A tészát nagyon keményre kell gyúrni, addig kell küzdeni, amíg össze nem áll. Pihentetés után meglágyul, így könnyen gyúrhatóvá válik. A tésztákat nyújtás után formára vágjuk, majd forró serpenyőbe tesszük és megpirítjuk a pászkát. A felforralt sós tejjel meglocsoljuk a tésztát. Amíg ázik megpirítjuk a szalonnakockákat is. A zsírban megforgatott tejfölt ráöntjük az áztatott pászkára, és már tálalhatjuk is!

Hozzávalók:

3 db tojás

40 dkg liszt

1 tk só

Az öntethez:

15 dkg füstölt szalonna

3 dl zsíros tejföl

35 dkg túró

Teljes adások a Médiaklikken!