Gyerekkorunk kedvenc krumplis ételét készítjük el, az őrség inspirációjában.

krumpli burgonya dödölle liszt gomba tejföl

 

 

A dödölle szíve lelke a burgonya, most pedig tavalyi régi krumplit használunk, aminek magas a keményítőtartalma. Ha megfőtt, réteslisztet adagolunk hozzá és kezdődhet a kemény munka. A masszát addig gyúrjuk, míg homogén állagot kapunk és a tészta elválik az edény falától.

Aranybarnára sütjük olajban és készíthetünk hozzá egy gyors pirított gombás feltétet, de használhatunk bármilyen zöldséget mellé. Tálaláskor friss tejfölt javaslunk hozzá.

 

Hozzávalók:

1 kg C típusú öreg burgonya

kb. 8 ek. rétesliszt

1 ek. só

a sütéshez mangalicazsír

1-2 szál újfokhagyma

15 dkg gomba

1 ek. olívaolaj

friss salátakeverék vegyesen

1 ek. tökmagolaj

Teljes adások a Médiaklikken!