A tökéletes hétvégi reggeli, ami nem lehet más, mint a kétszersült palacsinta!

palacsinta reggeli túrós édesség kétszersült rakott

 

A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd egy kevés tejjel és a tojással teljesen csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadhatjuk a maradék tejet és a szódát.  A tésztát tovább ízesíthetjük citromhéjjal. Az első adagot több olajon süssük meg, a többinek elég a tepsiben maradt olaj.

Jöhet a töltelék! A túróba reszeljünk citromhéjat, majd mehet bele a cukor. Két tojást szétválasztunk, a fehérjét krémes habbá verjük. A két tojássárgáját cukorral habosodásig keverjük, majd mehet is a túrós keverékbe. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.

Kivajazzuk a tepsit, bőségesen megtöltjük a palacsintákat és egymás mellé rendezzük.  A tetejét leöntjük cukros tejföllel, majd készre sütjük.

Hozzávalók:

Palacsinta:

20 dkg liszt

1 db tojás

3-4 dl tej

1 dl szódavíz

1 ek. cukor

1 csipet só

citromhéj

A tetejére:

3 dl zsíros tejföl

2 ek. cukor

citromhéj

1 tojássárgája

Töltelék:

50 dkg túró

2 ek. cukor

1 ek. vaníliás cukor

citromhéj

3 tojásfehérje + 1 ek. cukor

1 ek. citromlé

2 tojássárgája + 1 ek. cukor

Teljes adások a Médiaklikken!