Marcsi ezúttal olyan mutatós hússzeletekből varázsol finomságot, amit eddig csak Frédi és Béni étkezéseinél láttunk.
Marcsi ezúttal olyan mutatós hússzeletekből varázsol finomságot, amit eddig csak Frédi és Béni étkezéseinél láttunk.
Marhalábszár újragondolva, avagy csodák a pörköltön túl!
Receptünkben a marhahús dominál, melynek egyszerűségében rejlik varázslatos íze. Figyeljünk arra a hús szeletelésénél, hogy szálirányra merőlegesen vágjuk, sütés után így igazán omlóssá válik. Hogy fogásunk szaftos maradjon, ne felejtsünk el egy kis szalonnát csempészni a hozzávalók közé! Az összetevőket edénybe tesszük, majd lassú tűzön készre sütjük. Ezalatt bőven jut időnk a köret elkészítésére is. A minimalizmus irányvonalán továbbhaladva az újburgonyát egészben puhára sütjük, majd egy kis spárgával színesítjük fogásunkat. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
1,5-2 kg marhalábszár
3-4 fej vöröshagyma
15 dkg szalonna
1 ek. sertészsír
3-4 ág zsenge rozmaring
só
bors
2 kg apró újburgonya
3-4 szál újfokhagyma
1 csokor spárga
1 dl zsíros tejszín
2 ek. olívaolaj
3 dkg vaj
1 csomag petrezselyem