Marcsi ezúttal olyan mutatós hússzeletekből varázsol finomságot, amit eddig csak Frédi és Béni étkezéseinél láttunk.

frédiszelet sülthús ajvár zöldséglekvár téli vacsora

 

A sertésszeletet mediterrán fűszerekkel ízesítettük, majd vöröshagymaágyon sütöttük puhára. A még fenségesebb gasztroélmény eléréséhez fokhagymát, friss kakukkfüvet, csipetnyi chilit, barna cukrot, limelevet és feketeborsot adtunk a páchoz. Az összedolgozott fűszereket, krém formájában a húsra dörzsöltük, majd pedig tepsibe kerülés előtt bő adag vajjat halmoztunk a tetejére. Ha azok közé tartozunk, akik főzés közben szeretünk bort kortyolgatni, akkor egy kevés fehérbort önthetünk a Frédi szelet alá is. Ételünket a paprikából és padlizsánból főzött zöldséglekvárral tálaltuk. Az ajvárból bátran készítsünk nagyobb adagot a hosszú téli estékre, mert egy egyszerű vajaskenyeret is feldob az íze.

Hozzávalók:

2 db Frédi szelet

3-4 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 kk. barna cukor

½ lime leve

2 kk. só

1 tk. bors

chili ízlés szerint

15 dkg vaj

5-6 ág kakukkfű

1 dl fehérbor

½ lime karikázva

Ajvár:

1 kg padlizsán

1 kg kápiapaprika

3,5-4 dl napraforgóolaj

1 kk. barna cukor

1 tk. ecet

fokhagyma ízlés szerint

Teljes adások a Médiaklikken!