Marcsi ezúttal olyan mutatós hússzeletekből varázsol finomságot, amit eddig csak Frédi és Béni étkezéseinél láttunk.
A sertésszeletet mediterrán fűszerekkel ízesítettük, majd vöröshagymaágyon sütöttük puhára. A még fenségesebb gasztroélmény eléréséhez fokhagymát, friss kakukkfüvet, csipetnyi chilit, barna cukrot, limelevet és feketeborsot adtunk a páchoz. Az összedolgozott fűszereket, krém formájában a húsra dörzsöltük, majd pedig tepsibe kerülés előtt bő adag vajjat halmoztunk a tetejére. Ha azok közé tartozunk, akik főzés közben szeretünk bort kortyolgatni, akkor egy kevés fehérbort önthetünk a Frédi szelet alá is. Ételünket a paprikából és padlizsánból főzött zöldséglekvárral tálaltuk. Az ajvárból bátran készítsünk nagyobb adagot a hosszú téli estékre, mert egy egyszerű vajaskenyeret is feldob az íze.
Hozzávalók:
2 db Frédi szelet
3-4 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 kk. barna cukor
½ lime leve
2 kk. só
1 tk. bors
chili ízlés szerint
15 dkg vaj
5-6 ág kakukkfű
1 dl fehérbor
½ lime karikázva
Ajvár:
1 kg padlizsán
1 kg kápiapaprika
3,5-4 dl napraforgóolaj
1 kk. barna cukor
1 tk. ecet
fokhagyma ízlés szerint
só