Omlós oldalas tepsiben! Villámgyors, mégis kiadós recept következik a sietős napokra!
Az oldalas sikerének titka az, hogy nagyon puhára kell sütni, hagyni kell, hogy a húst teljesen átjárhassa a saját gőze. Két csontonként szeleteljük fel az oldalast. Egy tepsibe öntsünk zsírt, a húsokat pedig egyenként lesózva tegyük bele. Egy-két gerezd fokhagymát is dobjunk a tepsibe. Az oldalasok tetejére tegyünk egy kevés zsírt, öntsünk a tepsibe egy kevés vizet, majd alaposan fóliázzuk be, és mehet is a sütőbe.
Amíg a hús sül, készítsük el a főzeléket. A zöldbabot vízben puhára főzzük, majd kevés liszttel, fokhagymával és pirospaprikával berántjuk, a végén pedig ízlés szerint ecettel savanyíthatjuk.
Hozzávalók:
Sült oldalas:
1,5 dkg oldalas
5-6 ek. mangalicazsír
6-7 gerezd fokhagyma
só
2-3 dl víz
Zöldbabfőzelék:
50 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
1 ek. mangalicazsír
1 tk. fűszerpaprika
1 tk. liszt
ecet ízlés szerint
só