Omlós oldalas tepsiben! Villámgyors, mégis kiadós recept következik a sietős napokra!

oldalas zöldbab főzelék sült omlós

 

Az oldalas sikerének titka az, hogy nagyon puhára kell sütni, hagyni kell, hogy a húst teljesen átjárhassa a saját gőze. Két csontonként szeleteljük fel az oldalast. Egy tepsibe öntsünk zsírt, a húsokat pedig egyenként lesózva tegyük bele. Egy-két gerezd fokhagymát is dobjunk a tepsibe. Az oldalasok tetejére tegyünk egy kevés zsírt, öntsünk a tepsibe egy kevés vizet, majd alaposan fóliázzuk be, és mehet is a sütőbe.

Amíg a hús sül, készítsük el a főzeléket. A zöldbabot vízben puhára főzzük, majd kevés liszttel, fokhagymával és pirospaprikával berántjuk, a végén pedig ízlés szerint ecettel savanyíthatjuk.

Hozzávalók:

Sült oldalas:

1,5 dkg oldalas

5-6 ek. mangalicazsír

6-7 gerezd fokhagyma

2-3 dl víz

Zöldbabfőzelék:

50 dkg zöldbab

2 gerezd fokhagyma

1 ek. mangalicazsír

1 tk. fűszerpaprika

1 tk. liszt

ecet ízlés szerint

Teljes adások a Médiaklikken!