Bátran fűszerezzünk, göngyöljük fel, majd jöhet a kötözés, amiben Kerekes Sándor séf segít azoknak, akik ettől a lépéstől tartanak.
Kevés hagymát rakunk egy tepsibe és a kötözött húsunkat ráfektetjük és a sütőbe tesszük. Na de mi lesz a köret? Igazán különleges krumplival készülünk, amit sáfránnyal, gyömbérrel dobunk fel.
Hozzávalók:
1,5 kg csontozott sertésoldalas
10 szál friss kakukkfű
1 ek. só
20 tekerés frissen őrölt bors
5 gerezd fokhagyma
Sáfrányos-gyömbéres krumplifőzelék:
1 fej vöröshagyma
60 dkg tisztított rózsaburgonya
1 nagyobb darab gyömbér (kb. 6cm)
1 tk. sáfrányos szeklice
1 db citrom
4 db babérlevél
1 tk. só
3-4 ek. tejföl