Bátran fűszerezzünk, göngyöljük fel, majd jöhet a kötözés, amiben Kerekes Sándor séf segít azoknak, akik ettől a lépéstől tartanak.

oldalas göngyölt fűszeres kakukkfű burgonya

 

Kevés hagymát rakunk egy tepsibe és a kötözött húsunkat ráfektetjük és a sütőbe tesszük. Na de mi lesz a köret? Igazán különleges krumplival készülünk, amit sáfránnyal, gyömbérrel dobunk fel.

Hozzávalók:

1,5 kg csontozott sertésoldalas

10 szál friss kakukkfű

1 ek. só

20 tekerés frissen őrölt bors

5 gerezd fokhagyma

Sáfrányos-gyömbéres krumplifőzelék:

1 fej vöröshagyma

60 dkg tisztított rózsaburgonya

1 nagyobb darab gyömbér (kb. 6cm)

1 tk. sáfrányos szeklice

1 db citrom

4 db babérlevél

1 tk. só

3-4 ek. tejföl

Teljes adások a Médiaklikken!