Vadas sütőben? Igen! Nem szokványos módja ezen fogás elkészítésének, ám a sütés olyan zamatot ad az ételnek, hogy biztosan nem bánja meg ha elkészíti!
A vadas eredetileg nyúllal készült étel. Kerekes Sándor séf elhozza nekünk receptjeit, melyben a klasszikus ízeken túl göngyölt nyulat, szalvétást is süt Borbás Marcsival. A sütő megkönnyíti az elkészítés folyamattát, és egyedülálló ízvilágot is ad vadasunknak.
Hozzávalók:
1 egész nyúl
¼ zeller
1 fehérrépa
3-4 sárgarépa
1 paprika
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 babérlevél
5-6 ág friss kakukkfű
só
bors
1 citrom
A mártáshoz:
1 tk mustár
1 tk magos mustár
1 tk dijoni csípős mustár
1 tk pirospaprika
A tekercshez
2 nyúlcomb csontozva
15 dkg bacon
durva só
kakukkfű
Szalvétás:
40 dkg szikkadt kenyérkocka
15 dkg húsos szalonna
½ kápia paprika
2 közepes fej vöröshagyma
1 cs. petrezselyem
só
bors
kb 3 dl tej
2 tojás
Sütési hő: 120 fok
Sütési idő: 40 perc