Vadas sütőben? Igen! Nem szokványos módja ezen fogás elkészítésének,  ám a sütés olyan zamatot ad az ételnek, hogy biztosan nem bánja meg ha elkészíti!

nyúl vadas sütve finom zöldség göngyölt hús

 

A vadas eredetileg nyúllal készült étel. Kerekes Sándor séf elhozza nekünk receptjeit, melyben a klasszikus ízeken túl göngyölt nyulat, szalvétást is süt Borbás Marcsival. A sütő megkönnyíti az elkészítés folyamattát, és egyedülálló ízvilágot is ad vadasunknak.

Hozzávalók:

1 egész nyúl

¼ zeller

1 fehérrépa

3-4 sárgarépa

1 paprika

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

3-4 babérlevél

5-6 ág friss kakukkfű

bors

1 citrom

A mártáshoz:

1 tk mustár

1 tk magos mustár

1 tk dijoni csípős mustár

1 tk pirospaprika

A tekercshez

2 nyúlcomb csontozva

15 dkg bacon

durva só

kakukkfű

Szalvétás:

40 dkg szikkadt kenyérkocka

15 dkg húsos szalonna

½ kápia paprika

2 közepes fej vöröshagyma

1 cs. petrezselyem

bors

kb 3 dl tej

2 tojás

Sütési hő: 120 fok

Sütési idő: 40 perc

Teljes adások a Médiaklikken!