Köztudott, hogy a máj nagyon egészséges. Magas az A-vitamin és a vas tartalma, illetve tartalmaz C és D-vitaminokat is egyaránt.
Napjainkban elég fontossá vált az egészségesen táplálkozás. Persze ez nem azt jelenti, hogy ízetlen, rossz ételeket szeretnénk fogyasztani. Pont ezért tökéletes példa ez az étel kombináció, tele ásványi anyagokkal, de annál kevesebb kalóriával.
A májnak - persze fajtától, mérettől függően - elég körülbelül tíz perc pirítás, kevergetve, forgatva. Letesztelhetjük, ha egy fakanállal elvágva már nem véres a belseje, de még puha, krémes akkor jó, le lehet venni a lángról és nyugodni hagyni.
Hozzá a hagymát elég csak félbe vágni és vékony karikára szeletelni. Ennyi a titka!
A májat egy nagyon különleges, friss cukkinit, petrezselymet, és tejszínt tartalmazó főzelékkel tálaljuk.
Hozzávalók (resztelt máj):
50 dkg nyúlmáj
5 dkg mangalica zsír
2 fej vöröshagyma
Só, bors
Friss majoranna
2-3 gerezd fokhagyma
Hozzávalók (cukkini főzelék):
4 db zsenge cukkini
5dkg vaj
1 púpozott tk. só
1 tk. cukor
1 cs. petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1 ek. étkezési keményítő