Parázson sült zellerpüré, fenyőmag öntettel, nyúlgerincen tálalva. Különlegesnek ígérkezik, igaz?
Farkas Richárd séf, egy olyan páratlan és ínycsiklandozó receptbe vezet be bennünket, amely egy igazi gasztronómiai kirándulásra hívja ízlelőbimbóinkat.
Elszenesedett zellergumót barna vajjal pürésítünk, fenyőmagot darálunk és jó forró serpenyőben pedig kisütjük a nyúl részeket, jelen esetben szűzpecsenyét és gerincet. Tálaláskor bátran használjunk ehető virágokat, engedjük szabadjára a fantáziánkat.
Hozzávalók:
Zellerpüré:
5 db szenesített zellergumó
100 g barna vaj
100 g tejszín
Fenyőmagkrém:
200 g fenyőmag
50 g fenyőmagolaj
Nyúlgerinc és szűz:
50 g nyúl szűzpecsenye
30 g vaj
100 g nyúlgerinc
50 g barnavaj
1 gerezd friss fokhagyma
2-3 szál kakukkfű
A tálaláshoz:
zellerchips
szárított, porított zellerzöld
szárított, porított fenyőtűlevél
savanyított fenyőrügy
mezei és erdei virágok
pattogtatott hajdina
aktív szenes tört hajdina
1 ek. nyúl jus (pecsenyelé)