Parázson sült zellerpüré, fenyőmag öntettel, nyúlgerincen tálalva. Különlegesnek ígérkezik, igaz?

Farkas Richárd séf nyúl zeller fenyő virág őrség

 

Farkas Richárd séf, egy olyan páratlan és ínycsiklandozó receptbe vezet be bennünket, amely egy igazi gasztronómiai kirándulásra hívja ízlelőbimbóinkat.

Elszenesedett zellergumót barna vajjal pürésítünk, fenyőmagot darálunk és jó forró serpenyőben pedig kisütjük a nyúl részeket, jelen esetben szűzpecsenyét és gerincet.  Tálaláskor bátran használjunk ehető virágokat, engedjük szabadjára a fantáziánkat.

Hozzávalók:

Zellerpüré:

5 db szenesített zellergumó

100 g barna vaj

100 g tejszín

Fenyőmagkrém:

200 g fenyőmag

50 g fenyőmagolaj

Nyúlgerinc és szűz:

50 g nyúl szűzpecsenye

30 g vaj

100 g nyúlgerinc

50 g barnavaj

1 gerezd friss fokhagyma

2-3 szál kakukkfű

A tálaláshoz:

zellerchips

szárított, porított zellerzöld

szárított, porított fenyőtűlevél

savanyított fenyőrügy

mezei és erdei virágok

pattogtatott hajdina

aktív szenes tört hajdina

1 ek. nyúl jus (pecsenyelé)

Teljes adások a Médiaklikken!