Hagyományos brassói egy csipetnyi huncutsággal megbolondítva!

brassói szaftos gyors krumpli sertésszűz

 

Receptünk kulcsa a megfelelő előkészítés! A főzési lépések gyorsan követik egymást, így alaposan tervezzük meg, készítsük elő a fogás hozzávalóit, így elkerülhetjük a kapkodást!

Kerekes Sándor séf profi hártyázási trükkjei után már csak fel kell kockázni a húst. Daraboljuk fel a szalonnát is, más zsiradékra nem is lesz szükségünk a tökéletes végeredményhez. A klasszikus alaprecepttől egy kicsit eltérünk és színt viszünk a fogásba! Adunk hozzá újhagymát és zöldpaprikát is. Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a végén egy kevés friss majorannát is. Minden hozzávalót előkészítettünk, jöhet a főzöcske! Pirítsuk ropogósra a szalonnát, nagy lángon tegyük bele a húst, hogy azonnal pirulni kezdjen és ne eresszen túl sok levet. Közben forró olajon süssük meg a felkockázott burgonyát. Amikor a hús majdnem kész, mehet mellé a paprika, szárított majoranna, újhagyma, só, bors, majd a legvégén a fokhagyma és a friss majoranna is. Pirítsuk össsze a hozzávalókat és már tálalhatunk is!

Hozzávalók:

1 sertésszűz

5 szem nagyobb burgonya

10 dkg füstölt szalonna

1 szem zöldpaprika

4 szál újhagyma

frissen őrölt bors

4 gerezd fokhagyma

1 kk. szárított majoranna

friss majoranna

Teljes adások a Médiaklikken!