Ki ne ismerné a klasszikus csirkepaprikást? Nekünk, magyaroknak már szinte összefut a nyál a szájunkba, ha csak rágondolunk a szaftos, tejfölös csirkére és az isteni szaggatott nokedlire.

csirkepaprikás nokedli tejföl csirke szaftos vacsora

 

Ez a recept pont olyan, mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva. A csirkepaprikásról köztudott, hogy pont olyan finom, mint amilyen könnyű elkészíteni, ám erre a klasszikus receptre is ráfér néhány profi tipp, hogy a végeredmény még szaftosabb legyen. Ez a fogás szinte megunhatatlan, így bármelyik vasárnapi családi összejövetel méltó főszereplője lehet.

Hozzávalók:

Csirkepaprikás:

1 csirke (90dkg)

1 közepes fej hagyma

1 kápia paprika

1 paradicsom

3-4 karika erős paprika

1 púpos ek. fűszerpaprika

kb. 8 dl víz (amennyi ellepi)

Nokedli:

2 db tojás

30 dkg liszt

1-1,5 dl víz

1 púpos kk. só

A tálaláshoz tejföl

Teljes adások a Médiaklikken!