Ki ne ismerné a klasszikus csirkepaprikást? Nekünk, magyaroknak már szinte összefut a nyál a szájunkba, ha csak rágondolunk a szaftos, tejfölös csirkére és az isteni szaggatott nokedlire.
Ez a recept pont olyan, mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva. A csirkepaprikásról köztudott, hogy pont olyan finom, mint amilyen könnyű elkészíteni, ám erre a klasszikus receptre is ráfér néhány profi tipp, hogy a végeredmény még szaftosabb legyen. Ez a fogás szinte megunhatatlan, így bármelyik vasárnapi családi összejövetel méltó főszereplője lehet.
Hozzávalók:
Csirkepaprikás:
1 csirke (90dkg)
1 közepes fej hagyma
1 kápia paprika
1 paradicsom
3-4 karika erős paprika
1 púpos ek. fűszerpaprika
só
kb. 8 dl víz (amennyi ellepi)
Nokedli:
2 db tojás
30 dkg liszt
1-1,5 dl víz
1 púpos kk. só
A tálaláshoz tejföl