A krumplipaprikás az egyik kedvenc ételünk! Hihetetlen ízkavalkádot nyújt, ráadásul gyorsan el is készül.

burgonya paprika nokedli hagyma

 

A legjobb, ha „öreg” krumpliból készítjük el a receptet, hiszen az jól megszívja magát, és isteni szaftja lesz. Persze ahány ház, annyi szokás. A levét lehet rövidre vagy hosszúra hagyni, kerülhet bele kolbász, sonka vagy akár virsli is. Ezt az ételt sokan savanyú uborkával, mások tejfölös uborkával fogyasztják, viszont Marcsi elhozott nekünk egy nagyon finom paradicsomsalátát az étel mellé. De vajon hogyan lesz a legfinomabb?

Hozzávalók:
1 ek. sertészsír
2 nagy szelet füstölt szalonna
15 dkg húsos szalonna
2 fej vöröshagyma
2 kg főzni való burgonya
1 szál füstölt kolbász
1 ek. fűszerpaprika
1 db paradicsom
1 db paprika

A nokedlihez:
20 dkg finomliszt
2 db tojás
1 dl víz