Természetesen házi paradicsomszósszal!
Magyarországon szinte nincs olyan, aki ne szeretné az egytálételeket, hiszen ezek mind ízletesek, laktatóak és megunhatatlanok. A töltött paprikát pedig nem csak gyorsan, de változatosan is el lehet készíteni. Most isteni őszi paprikából és friss házi paradicsomból készült receptet hoztunk el Önöknek. Az igazán finom és szaftos töltött paprika házi dagadóból készül, de ezt le lehet cserélni bármilyen más darált húsra is. Ahhoz, hogy ne folyjon ki a töltelék egy szuper kis trükköt is mutatunk!
Hozzávalók:
1,5 liter házi paradicsomlé (100%)
1 liter víz
10 db paprika
Paradicsomszósz:
1 ek. liszt
1,5 ek. zsír
1 ek. cukor
7 dl házi paradicsomlé
1 kk. őrölt paprika
Töltelék:
1 kg. darált sertésdagadó
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg rizs
2 tojás
2 ek. cukor
1 ek. só
1 kk. őrölt feketebors
zellerzöld
2 tk. őrölt paprika
1 gerezd fokhagyma