Természetesen házi paradicsomszósszal!

töltött paprika házi paradicsomszósz őszi zöldségek paprika paradicsom

 

Magyarországon szinte nincs olyan, aki ne szeretné az egytálételeket, hiszen ezek mind ízletesek, laktatóak és megunhatatlanok. A töltött paprikát pedig nem csak gyorsan, de változatosan is el lehet készíteni. Most isteni őszi paprikából és friss házi paradicsomból készült receptet hoztunk el Önöknek. Az igazán finom és szaftos töltött paprika házi dagadóból készül, de ezt le lehet cserélni bármilyen más darált húsra is. Ahhoz, hogy ne folyjon ki a töltelék egy szuper kis trükköt is mutatunk!

Hozzávalók:

1,5 liter házi paradicsomlé (100%)

1 liter víz

10 db paprika

Paradicsomszósz:

1 ek. liszt

1,5 ek. zsír

1 ek. cukor

7 dl házi paradicsomlé

1 kk. őrölt paprika

Töltelék:

1 kg. darált sertésdagadó

1 nagy fej vöröshagyma

10 dkg rizs

2 tojás

2 ek. cukor

1 ek. só

1 kk. őrölt feketebors

zellerzöld

2 tk. őrölt paprika

1 gerezd fokhagyma

Teljes adások a Médiaklikken!