Hagyományos töltött paprikánkat színes köntösbe bújtattuk!

töltött paprika magyaros kiadós

Klasszikus magyaros fogásunkat ezúttal kaliforniai paprikára cseréltük. Kerekes Sándor séf mutatja meg, hogy készíthető el az eredeti recept, újragondolva. A hagymát szalonnán megpirítjuk, közben előkészítjük a paprikákat, majd a tölteléket is jól összedolgozzuk, amibe a végén mehet is bele a lepirított hagyma. Megtöltjük a paprikákat, majd a tepsibe hagymás-fűszeres ágyást készítünk, ez ad extra ízt ételünknek. Mehet rá a szósz, majd irány a sütő! Az elkészült finomságot friss újhagymával, petrezselyemmel tálaljuk.

Hozzávalók:

15 dkg mangalicaszalonna

1 fej vöröshagyma

50 dkg darált sertésdagadó

50 dkg darált  sertéslapocka

20 dkg főtt rizs

5-6 szál kakukkfű

3-4 szál majoranna

4-5 szál újhagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1 db tojás

durva bors

1 kk. fűszerpaprika

8 db sárga kaliforniai paprika

A szószhoz:

1 liter hámozott paradicsom

szükség szerint sűrített paradicsom

3-4 gerezd fokhagyma

1 csokor zellerzöld

1 fej vöröshagyma

bors

A tálaláshoz:

Újhagyma és petrezselyem

Teljes adások a Médiaklikken!