Egyszerű, mégis látványos kalácstészta, melyet ízlés szerint tölthetünk!

tavaszi kalács töltött kelttészta finom

 

Az élesztő felfuttatása után begyúrjuk a tésztát. Ügyeljünk rá, hogy ne túl lágy végeredményt kapjunk, hiszen később még nyújtanunk, formáznunk kell. Az összedolgozás során olaj is kerül a tésztába, ez is lágyítja. Háromszorosára kelesztjük. Vigyázzunk, nehogy túlkelesszük.

A tésztát kelesztés után felosztjuk, nyújtjuk, formázzuk. A választott töltelékkel megtöltjük, majd kialakítjuk a napraforgó alakját. A végleges formát tovább kelesztjük, majd készre sütjük.

Hozzávalók:

kb. 5 dl tej

2-3 ek. cukor

5 dkg élesztő

2 tojássárgája

65-70 dkg liszt

10-15 dkg puha vaj

½ dl olaj

csipetnyi só

Töltelék:

3-4 marék tökmag

3 ek. porcukor

10 dkg olvasztott vaj

1 db vaníliarúd

Teljes adások a Médiaklikken!