Help Sales ÁSZF

Szilva bundában

Harrer-Abosi Beatrix egy nagyon kreatív recepttel érkezett hozzánk, amelyre még a gyerekek se mondanak nemet.

szilva bundában őszi finom falatka

0 Tovább

Soproni babos-almás rétes

Édes, fahéjas almás finomság, melynek a bab omlóssága adja meg az igazi textúráját!

A bab szó hallatán nem szabad megijednünk, édesre fűszerezve tökéletesen utánozza a gesztenyét! Összekeverjük a nedves hozzávalókat. A tésztát jól dolgozzuk ki, teljesen egynemű végeredményre van szükségünk. Amíg pihen a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. A legnehezebb rész most vár ránk: papírvékonyra kell nyújtanunk a tésztát! Ehhez trükköket a Harrer házaspár mutat! A rétesünket megtöltjük, majd készre sütjük.

Hozzávalók:

Rétestészta (1 rúd)

25 dkg liszt

1 dl langyos víz

2 cl olaj

1 tojás

csipet só

A töltelékhez:

1-1,5 kg alma

25 dkg főtt apró szemű világos színű bab

10 dkg cukor

25 dkg tejföl

1 tk fahéj

1 db citrom leve és héja

5 dkg vaj

10 dkg zsemlemorzsa

5 dkg olvasztott vaj a kenéshez

Teljes adások a Médiaklikken!

0 Tovább

Marhasült, üde zöldségágyáson

Marhalábszár újragondolva, avagy csodák a pörköltön túl!

Receptünkben a marhahús dominál, melynek egyszerűségében rejlik varázslatos íze. Figyeljünk arra a hús szeletelésénél, hogy szálirányra merőlegesen vágjuk, sütés után így igazán omlóssá válik. Hogy fogásunk szaftos maradjon, ne felejtsünk el egy kis szalonnát csempészni a hozzávalók közé! Az összetevőket edénybe tesszük, majd lassú tűzön készre sütjük. Ezalatt bőven jut időnk a köret elkészítésére is. A minimalizmus irányvonalán továbbhaladva az újburgonyát egészben puhára sütjük, majd egy kis spárgával színesítjük fogásunkat. Jó étvágyat!

Hozzávalók:

1,5-2 kg marhalábszár

3-4 fej vöröshagyma

15 dkg szalonna

1 ek. sertészsír

3-4 ág zsenge rozmaring

bors

2 kg apró újburgonya

3-4 szál újfokhagyma

1 csokor spárga

1 dl zsíros tejszín

2 ek. olívaolaj

3 dkg vaj

1 csomag petrezselyem

Teljes adások a Médiaklikken!

0 Tovább

Csotros kalács

Amilyen egyszerű, olyan finom. Ha nem kóstolt még ilyet, el sem hiszi, hogy ez milyen különleges.

kalács finom méz cukor

0 Tovább

Sulyomtészta, avagy a tartós fánk

Lekváros finomság, kis csavarral!

fánk lekváros édes finom gyors egyszerű

0 Tovább

Borbás Marcsi szakácskönyve

blogavatar

Tartsatok velem és vessük bele magunkat a gasztronómia világába, ahol mennyei receptekkel, konyhai praktikákkal és minőségi alapanyagokkal várlak Benneteket. Váljunk együtt a konyha mestereivé. Mert a legfontosabb szakács Te vagy!