A Cassoulet nagyon laktató, lassan főzött rakott hús, melybe mindent beletehetünk mi szem-szájnak ingere!

cassoulet disznóhús egytál laktató finom babos

 

Sós vízben felteszünk főni malacfület és malackörmöt vöröshagymával és zöldségekkel. A konfitált kacsahúst is előkészítjük, emellett kolbászt vékony karikákra vágunk. Előkészítünk egy nagy lábast, és a hideg hozzávalókat egymásra rétegezzük. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Amíg sül a cassoulet, készítünk savanyított céklát az ételhez. A felvágott céklát, tormát és hagymát ecetes vízzel leforrázzuk, majd hagyjuk kihűlni. Az elkészült gőzölgő ételt  rögtön tálalhatjuk.

Hozzávalók:

1 kg gyöngybab

2-3 malacköröm

2 malacfül

2-3 szál srágarépa

2-3 szál fehérrépa

1 szál kolbász

Konfitált kacsacomb:

1 liter kacsazsír

kakukkfű

2 szem alma

5 gerezd fokhagyma

Tormás céklasaláta:

3 szem cékla

5 karika tormagyökér

fél fej lilahagyma

3 dl víz

1 ek. ecet

2 ek. cukor

Teljes adások a Médiaklikken!