A Cassoulet nagyon laktató, lassan főzött rakott hús, melybe mindent beletehetünk mi szem-szájnak ingere!
Sós vízben felteszünk főni malacfület és malackörmöt vöröshagymával és zöldségekkel. A konfitált kacsahúst is előkészítjük, emellett kolbászt vékony karikákra vágunk. Előkészítünk egy nagy lábast, és a hideg hozzávalókat egymásra rétegezzük. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Amíg sül a cassoulet, készítünk savanyított céklát az ételhez. A felvágott céklát, tormát és hagymát ecetes vízzel leforrázzuk, majd hagyjuk kihűlni. Az elkészült gőzölgő ételt rögtön tálalhatjuk.
Hozzávalók:
1 kg gyöngybab
2-3 malacköröm
2 malacfül
2-3 szál srágarépa
2-3 szál fehérrépa
1 szál kolbász
Konfitált kacsacomb:
1 liter kacsazsír
só
kakukkfű
2 szem alma
5 gerezd fokhagyma
Tormás céklasaláta:
3 szem cékla
5 karika tormagyökér
fél fej lilahagyma
3 dl víz
1 ek. ecet
2 ek. cukor