Marcsi egyik kedvenc receptjét készíti el, ami nem más mint a kacsaaprólékos paradicsomos káposzta!
Ismét egy megosztó étel készül, ez pedig a paradicsomos káposzta. Aki szereti sosem tud betelni vele, a másik tábor pedig ránézni sem bír. Ezúttal Marcsi különleges módon, kacsaaprólékos raguval főzi egybe kedvenc fogását!
Megpucoljuk a hagymát, előkészítjük az aprólékot, majd az üvegesre pirított hagymára rádobjuk. Felöntjük vízzel és majdnem készre főzzük. A káposztát vékonyra vágjuk, lábosba tesszük, megcukrozzuk, felöntjük paradicsomlével és ugyanannyi vízzel. Figyeljünk rá, hogy a káposztát ne lepje el teljesen a lé, mert akkor a végeredmény túl híg lesz. A majdnem készre főtt káposztára ráöntjük a ragunkat és összefőzzük őket. Paprikával rántást készítünk a sűrítéshez. Következik a kóstolás! Ha ellenőriztük az ízeket, rottyantsunk egyet rajta és már tálalhatjuk is!
Hozzávalók:
0,5 kg kacsaaprólék (nyak, szárny, zúza)
1 fej hagyma
1 ek. kacsazsír
1 kisebb fej káposzta
3 ek. cukor
8 dl házi paradicsomlé
8 dl víz
só
Paradicsomszósz:
1 ek. kacsazsír
2 ek. liszt
1 ek. cukor
1 tk. fűszerpaprika
só
5 dl házi paradicsomlé