Egy igazán egyedi módon sütött malac receptet mutatunk.
Ami fontos, hogy szentesi lapos, laza fejű káposztát válasszunk, hogy rendesen át tudjon sülni a malac. A káposzta közepét kivágtuk, de nehogy kidobjuk, később még kelleni fog. A malacot kisebb darabokra vágtuk, sóztuk, borsoztuk, majd egy kis darálthússal betöltöttük a káposztába. Letakartuk egy káposzta levéllel és lefordítva egy tepsibe raktuk. 180 fokon körülbelül 40-45 percig sütöttük.
A kimaradt káposztát feldaraboltuk és karamellizált, fehérborral felöntött cukron, megdinszteltük.
Amikor elkészült a malac, leszedtük a káposzta külső, megégett leveleit és tálalhattuk is.
Hozzávalók:
40 dkg malaccomb
15 dkg darált malaccomb
1 fej lapos fejes káposzta
só
Dinsztelt káposzta:
20 dkg apróra vágott káposzta
1 dl étolaj
1 dl száraz fehérbor
2 dkg cukor
só, bors
Frissítők:
petrezselyemzöld
petrezselyemszár
gyömbér
citromhéj
sóban eltett citrom
zellerszár
csombor