Hagyományos, de mégis formabontó recept a kísérletezni vágyóknak!

mangalica hurka májas magyaros káposzta

 

Ha nem szeretnénk vesződni a hurka töltésével, a formában sült verzió remek alternatívát nyújt. A régies, klasszikus hurka ízét pedig tökéletesen kiemeli a fehérboros almás káposzta, mely édes zamatával varázsolja egyedivé ételünket. A hús formába töltésénél ügyeljünk arra, hogy ne hagyjunk levegős részeket. A hurka összetartó ereje pedig maga a máj, ami a mi receptünknek is szerves része. Igazi magyaros fogás, egy kis csavarral!

Hozzávalók:

½ kg mangalicamáj

40 dkg húsos szalonna (mangalica)

30 dkg tüdő

½ kg lapocka

30 dkg vöröshagyma

15 dkg mangalicazsír

1 kk. őrölt bors

1 kk. szegfűbors

1 ek. majoranna

1kk. borsikafű

1 ek. őrölt fűszerpaprika

3 gerezd fokhagyma

babérlevél

kakukkfű

Almás káposzta:

20 dkg kristálycukor

1 fej káposzta

2 fej vöröshagyma

3 dl száraz fehérbor

4 db alma

borókabogyó

szegfűszeg

fahéj

bors

fehérborecet

Teljes adások a Médiaklikken!