Hagyományos, de mégis formabontó recept a kísérletezni vágyóknak!
Ha nem szeretnénk vesződni a hurka töltésével, a formában sült verzió remek alternatívát nyújt. A régies, klasszikus hurka ízét pedig tökéletesen kiemeli a fehérboros almás káposzta, mely édes zamatával varázsolja egyedivé ételünket. A hús formába töltésénél ügyeljünk arra, hogy ne hagyjunk levegős részeket. A hurka összetartó ereje pedig maga a máj, ami a mi receptünknek is szerves része. Igazi magyaros fogás, egy kis csavarral!
Hozzávalók:
½ kg mangalicamáj
40 dkg húsos szalonna (mangalica)
30 dkg tüdő
½ kg lapocka
30 dkg vöröshagyma
15 dkg mangalicazsír
1 kk. őrölt bors
1 kk. szegfűbors
1 ek. majoranna
1kk. borsikafű
1 ek. őrölt fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
kakukkfű
Almás káposzta:
20 dkg kristálycukor
1 fej káposzta
2 fej vöröshagyma
3 dl száraz fehérbor
4 db alma
borókabogyó
szegfűszeg
fahéj
só
bors
fehérborecet