A papszelet a sertés igen finom része, viszont csak az ügyesebb hentesek tudnak szépen hozzáférni a dagadó feletti részhez. A háziasszonyok semmiképp sem ijedjenek meg, mert az elkészítése rendkívül gyors.

papszelet  mangalica zöldbab krumplipüré tökmagolaj őszi recept

 

A burgonyapüré, hús és zöldbab kombinációja igazi klasszikusnak számít hazánkban. Litauszki Zsolt kezei alatt igazi ínyencségekké váltak. A séf Ausztriából hozott elkészítési és ízesítési módokat is belekomponált ételünkbe. A pürét tömagolajjal bolondította meg, ami nem csak új ízt, de az évszakhoz illő színt is adott neki. Háromféle babbal dolgoztunk. Puhára főztük őket, hagytuk kihűlni, majd újramelegítettük némi chilivel felturbózott húslevesben és vajban. Bár a hús a koronája ennek a tányérnak is, utoljára nyúlunk hozzá, mert a mangalica pár perc alatt megsül egy kevés olaj hozzáadásával.

Hozzávalók:

1 kg papszelet

1 tk. olivaolaj

2 gerezd fokhagyma

Tökmagolajos burgonyapüré:

1 kg burgonya

2 dl tej

5 dkg vaj

1 dl tökmagolaj

Chilis zöldbab:

50 dkg zöldbab

3-4 szál méteres bab

15 szem lóbab

2 gerezd fokhagyma

1 dl húsleves

1,5 dkg vaj

chili ízlés szerint

friss kapor

Teljes adások a Médiaklikken!