Marcsi Kerekes Sándorral simét egy nagyszerű receptet hozott.

mangalica pofa glasszírozott

 

Nagyanyáink receptjeihez nyúltunk ismét vissza. Mangalica pofát konfitáltunk, vagyis lassan sütöttük meg zsírban, majd glasszíroztuk. 

A körethez összedaraboltuk a zöldségeket, a paszternákot és a répákat külön-külön megpároltuk. A paszternákot pürésítve tálaltuk, a mangalica pofákkal és a párolt répákkal.

Hozzávalók:

8 db mangalica pofa (kb. 60-80 dkg)

½ kg mangalica zsír

Fűszerek a konfitáláshoz:

babérlevél

kakukkfű

egész bors

rozmaring

vöröshagyma

fokhagyma

Paszternákpüré:

40 dkg paszternák

1 fej vöröshagyma

5 dkg vaj

Párolt répák:

30 dkg sárgarépa

30 dkg citromrépa

30 dkg lilarépa

15 dkg vaj

½ dl tokaji balzsamecet

3 ág kakukkfű

2 dl húsleves

Teljes adások a Médiaklikken!