Marcsi Kerekes Sándorral simét egy nagyszerű receptet hozott.
Nagyanyáink receptjeihez nyúltunk ismét vissza. Mangalica pofát konfitáltunk, vagyis lassan sütöttük meg zsírban, majd glasszíroztuk.
A körethez összedaraboltuk a zöldségeket, a paszternákot és a répákat külön-külön megpároltuk. A paszternákot pürésítve tálaltuk, a mangalica pofákkal és a párolt répákkal.
Hozzávalók:
8 db mangalica pofa (kb. 60-80 dkg)
½ kg mangalica zsír
Fűszerek a konfitáláshoz:
babérlevél
kakukkfű
egész bors
rozmaring
vöröshagyma
fokhagyma
Paszternákpüré:
40 dkg paszternák
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
só
Párolt répák:
30 dkg sárgarépa
30 dkg citromrépa
30 dkg lilarépa
15 dkg vaj
½ dl tokaji balzsamecet
3 ág kakukkfű
2 dl húsleves