Ha magyar, akkor rántott finomságok minden mennyiségben!

kocsonya rántott magyar mangalica különleges

 

Ezúttal Kerekes Sándor segített nekünk elsajátítani a kocsonyafőzés fortélyait. Ráadásként nem mindennapi módon házi morzsával rántott mangalica kocsonya született konyhánkban! Köretként klasszikus petrezselymes burgonyát készítettünk, remulade mártogatóssal.

Hozzávalók:

Remulade mártás:

2 db tojássárgája

3,5 dl napraforgóolaj

1 ek. magos dijoni mmustár

1 ek. csípős dijoni mustár

1 ek. sima mustár

1 db citrom

1 púpozott ek. porcukor

15 dkg csemegeuborka

5 dkg capribogyó

1 csipet curry por

1 csipet tárkony

2-3 ek. tejföl

2 szál újhagyma

½ csomag petrezselyem

Ránott mangalica kocsonya:

2 db mangalica első csülök

4 db mangalicaköröm

2 db mangalicanyelv

2 db mangalicafül

½ csontozott mangalicafej

2 db vöröshagyma

3 db fokhagyma

2-3 db babérlevél

1 ek. egész bors

2 db sárgarépa

1 db fehérrépa

¼ zeller

1 púpozott ek. só

1 csipet őrölt feketebors

1 csomag petrezselyem

A panírozáshoz:

25 dkg kenyérmorzsa

25 dkg panko morzsa

2 db egész tojás

20 dkg liszt

Petrezselymes burgonya:

60 dkg tisztított, kockázott burgonya

5 dkg vaj

1 csomag petrezselyem

só ízlés szerint

Teljes adások a Médiaklikken!