Ha magyar, akkor rántott finomságok minden mennyiségben!
Ezúttal Kerekes Sándor segített nekünk elsajátítani a kocsonyafőzés fortélyait. Ráadásként nem mindennapi módon házi morzsával rántott mangalica kocsonya született konyhánkban! Köretként klasszikus petrezselymes burgonyát készítettünk, remulade mártogatóssal.
Hozzávalók:
Remulade mártás:
2 db tojássárgája
3,5 dl napraforgóolaj
1 ek. magos dijoni mmustár
1 ek. csípős dijoni mustár
1 ek. sima mustár
1 db citrom
1 púpozott ek. porcukor
15 dkg csemegeuborka
5 dkg capribogyó
1 csipet curry por
1 csipet tárkony
2-3 ek. tejföl
2 szál újhagyma
½ csomag petrezselyem
Ránott mangalica kocsonya:
2 db mangalica első csülök
4 db mangalicaköröm
2 db mangalicanyelv
2 db mangalicafül
½ csontozott mangalicafej
2 db vöröshagyma
3 db fokhagyma
2-3 db babérlevél
1 ek. egész bors
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
¼ zeller
1 púpozott ek. só
1 csipet őrölt feketebors
1 csomag petrezselyem
A panírozáshoz:
25 dkg kenyérmorzsa
25 dkg panko morzsa
2 db egész tojás
20 dkg liszt
Petrezselymes burgonya:
60 dkg tisztított, kockázott burgonya
5 dkg vaj
1 csomag petrezselyem
só ízlés szerint