Hagyományos csirkénk mellé, egy egészséges zöldekből álló főzelékkel készültünk, amit mindenképp érdemes kipróbálni.

rántott csirke spenót főzelék

 

Szétdaraboltuk a csirkét, majd sózott vízbe raktuk, így sokkal egyenletesebben sózódott be a hús. Szikkadt kenyérből kétféleképpen házi morzsát készítettünk. Ezután a spenóttal együtt a petrezselymet és a megtisztított fokhagymát leforráztuk. A szárazra törölt húsokat bepaníroztuk, majd forró olajban kisütöttük.

A spenótfőzelékhez, összedaraboltuk a zöld levélhalmot, majd felraktunk a tűzhelyre egy edényt egy kis vajjal, pici liszttel, tejjel, erre jött a rengeteg zöld.  Simára kevertük, megsóztuk, cukroztuk, majd tejszínnel krémesítettük. A lényeg, hogy ne főzzük túl.

Hozzávalók:

Rántott csirke:

1 db 90 dkg-os csirke

3 marék panko morzsa

3 tojás

3 marék liszt

Főzelék:

1 csokor petrezselyem

3-4 szál újfokhagyma

3-4 szál újhagyma

3 nagy marék spenót

2 marék friss csalán

5 dkg vaj

1 kk. cukor

1 púpos ek. liszt

1 liter tej

0,5 dl tejszín

Teljes adások a Médiaklikken!