Hagyományos csirkénk mellé, egy egészséges zöldekből álló főzelékkel készültünk, amit mindenképp érdemes kipróbálni.
Szétdaraboltuk a csirkét, majd sózott vízbe raktuk, így sokkal egyenletesebben sózódott be a hús. Szikkadt kenyérből kétféleképpen házi morzsát készítettünk. Ezután a spenóttal együtt a petrezselymet és a megtisztított fokhagymát leforráztuk. A szárazra törölt húsokat bepaníroztuk, majd forró olajban kisütöttük.
A spenótfőzelékhez, összedaraboltuk a zöld levélhalmot, majd felraktunk a tűzhelyre egy edényt egy kis vajjal, pici liszttel, tejjel, erre jött a rengeteg zöld. Simára kevertük, megsóztuk, cukroztuk, majd tejszínnel krémesítettük. A lényeg, hogy ne főzzük túl.
Hozzávalók:
Rántott csirke:
1 db 90 dkg-os csirke
só
3 marék panko morzsa
3 tojás
3 marék liszt
Főzelék:
1 csokor petrezselyem
3-4 szál újfokhagyma
3-4 szál újhagyma
3 nagy marék spenót
2 marék friss csalán
5 dkg vaj
só
1 kk. cukor
1 púpos ek. liszt
1 liter tej
0,5 dl tejszín