A menzás finomfőzeléket elfelejtve, igazi házi finomság készült, kolbászos töltött sertésszűzzel!
Első lépésként hártyázzuk le a húst. Kedvünkre válogathatunk a töltelékek közül, ma a kolbászos töltelékre esett a választásunk! Középen szúrjunk bele a húsba, nagyon óvatosan, nehogy oldalt véletlenül kihasítsuk. Töltsük meg, majd helyezzük egy zsírral kikent tepsibe a pecsenyét. 10 percig süssük magas hőmérsékleten, majd fedjük le és alacsonyabb hőfokon süssük készre.
A finomfőzelék alapját a sárgarépa, a karalábé és a borsó adja, ezekből a hozzávalókból ne spóroljunk! A többi zöldséget ízlés szerint adagolhatjuk, kerülhet bele karfiol, brokkoli, de akár még fehérrépa is! Aprítsuk fel a zöldségeket, majd dinszteljük meg. A friss petrezselyem egy részét adjuk hozzá, majd szórjuk meg cukorral az ételt. Végül egy kevés vizet is öntsünk a lábasba, majd főzzük készre. Egy kevés lisztet keverjünk ki tejszínnel, hőkiegyenlítésként adjunk hozzá a zöldségek főzőlevéből, majd habarjuk be a főzelékünket.
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Finomfőzelék:
6-7 szál zsenge új sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej zsenge karalábé
½ fej brokkoli
½ fej karfiol
1 marék zöldborsó
1 marék cukorborsó
5 dkg vaj
1 ek. liszt
2 dl tejszín
1 ek. cukor
1 csokor petrezselyem
só
Töltött sertésszűz:
2 db sertésszűz
1 kg darált sertésdagadó
só
bors
4 gerezd fokhagyma
1 ek. fűszerpaprika
3 ek. sertészsír a sütéshez