A menzás finomfőzeléket elfelejtve, igazi házi finomság készült, kolbászos töltött sertésszűzzel!

finomfőzelék sertésszűz kolbász házias

 

Első lépésként hártyázzuk le a húst. Kedvünkre válogathatunk a töltelékek közül, ma a kolbászos töltelékre esett a választásunk! Középen szúrjunk bele a húsba, nagyon óvatosan, nehogy oldalt véletlenül kihasítsuk. Töltsük meg, majd helyezzük egy zsírral kikent tepsibe a pecsenyét. 10 percig süssük magas hőmérsékleten, majd fedjük le és alacsonyabb hőfokon süssük készre.

A finomfőzelék alapját a sárgarépa, a karalábé és a borsó adja, ezekből a hozzávalókból ne spóroljunk! A többi zöldséget ízlés szerint adagolhatjuk, kerülhet bele karfiol, brokkoli, de akár még fehérrépa is! Aprítsuk fel a zöldségeket, majd dinszteljük meg. A friss petrezselyem egy részét adjuk hozzá, majd szórjuk meg cukorral az ételt. Végül egy kevés vizet is öntsünk a lábasba, majd főzzük készre. Egy kevés lisztet keverjünk ki tejszínnel, hőkiegyenlítésként adjunk hozzá a zöldségek főzőlevéből, majd habarjuk be a főzelékünket.

Jó étvágyat!

Hozzávalók:

Finomfőzelék:

6-7 szál zsenge új sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 fej zsenge karalábé

½ fej brokkoli

½ fej karfiol

1 marék zöldborsó

1 marék cukorborsó

5 dkg vaj

1 ek. liszt

2 dl tejszín

1 ek. cukor

1 csokor petrezselyem

Töltött sertésszűz:

2 db sertésszűz

1 kg darált sertésdagadó

bors

4 gerezd fokhagyma

1 ek. fűszerpaprika

3 ek. sertészsír a sütéshez

Teljes adások a Médiaklikken!