Bíró Lajos séf egy megvariált recepttel lepett meg minket.
A sertésszűz közepét meghagytuk, a széleket pedig kisújjnyi vastagságúakra vágtuk. A feldarabolt húsokat egy tálban kis borral és keményítővel összekevertük, kicsit állni hagytuk. Ezután egy serpenyőben kis olajon sóval, borssal fűszerezve hirtelen megsütöttük, úgy hogy félig nyers maradt. Amikor elkészült átraktuk egy tálba és ugyanabban a serpenyőben megdinszteltük a feldarabolt hagymát a vaj hozzáadásával, majd pár perc után ráraktuk a felvágott gombát és petrezselyemszárat is. Kis dinsztelés után hozzáadtunk egy kis kocsonyás ramen levest, közben egy másik serpenyőben kis olajon gombaszeleteket sütöttünk, amelyre a végén balzsamecetet és fokhagymát raktunk. A vajas, hagymás, gombás keverékünket a végén tejszínnel és tejföllel hígítottuk, majd raktunk rá egy kis mustárt és petrezselymet. Ezután visszakerültek bele a megkapatott húsdarabok egy kis lime levével, és tovább főztük. A végén cornichon uborkát raktunk bele. A félretett húsokat bepaníroztuk és olajban kisütöttük.
Hozzávalók:
2 db sertésszűz
0,5 dl száraz fehérbor
2 ek. keményítő
2 ek. szőlőmagolaj
4-5 fej salottahagyma
15 dkg vaj
5 fej shiitake gomba
10 db tőkegomba
1 ek. mustár
1 csokor petrezselyem
1 dl tejszín
2 ek. zsíros tejföl
3 ek. kocsonyás ramen leves
¼ lime leve
7-8 db cornichon uborka
só, bors
A rántott sertésszűzhöz:
liszt, tojás, friss panko morzsa
A tálaláshoz:
nyers csiperke
marinált főtt cékla
szőlőmagolajos, balzsamecetes, fokhagymás pirított ördögszekér gomba