Első ránézésre egy hétköznapi fogás, ám sokan nem tudják, hogyan is készül valójában a kijevi csirkemell.
A csirkemell a legnépszerűbb húsok közé tartozik. Hogyan készítsük el nap-nap után olyan módon, hogy ne unjunk rá? Nyíri Szása ezúttal elhozta nekünk a kijevi csirkemell eredeti receptjét, mely omlós, szaftos, ropogós és biztosan nem unalmas! Legnagyobb meglepetésünkre az igazi recept sajtot egyáltalán nem tartalmaz! A puha vajat kedvünk szerint fűszerezzük, a körettel pedig nem kell túlzásba esni, a krumplipüré tökéletes egyensúlyt ad az ételnek. Még az is kiderül, hogy a csirke szárnyának kis csontocskáját miért hagyták rajta a húson elődeink!
Hozzávalók:
20-25 dkg-os csirkemell darabok (4 db)
32 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
só
bors
petrezselyem
4 dkg szarvasgomba
Panír:
20 dkg morzsa (hagyományos és panko morzsa keverve)
15 dkg liszt
4 db tojás
Burgonyapüré:
1,5 kg burgonya
5-10 dkg vaj (ízlése szerint)
só
A sütéshez olaj