Első ránézésre egy hétköznapi fogás, ám sokan nem tudják, hogyan is készül valójában a kijevi csirkemell.

csirkemell rántott kijevi ropogós vajas

 

A csirkemell a legnépszerűbb húsok közé tartozik. Hogyan készítsük el nap-nap után olyan módon, hogy ne unjunk rá? Nyíri Szása ezúttal elhozta nekünk a kijevi csirkemell eredeti receptjét, mely omlós, szaftos, ropogós és biztosan nem unalmas! Legnagyobb meglepetésünkre az igazi recept sajtot egyáltalán nem tartalmaz! A puha vajat kedvünk szerint fűszerezzük, a körettel pedig nem kell túlzásba esni, a krumplipüré tökéletes egyensúlyt ad az ételnek. Még az is kiderül, hogy a csirke szárnyának kis csontocskáját miért hagyták rajta a húson elődeink!

Hozzávalók:

20-25 dkg-os csirkemell darabok (4 db)

32 dkg vaj

2 gerezd fokhagyma

bors

petrezselyem

4 dkg szarvasgomba

Panír:

20 dkg morzsa (hagyományos és panko morzsa keverve)

15 dkg liszt

4 db tojás

Burgonyapüré:

1,5 kg burgonya

5-10 dkg vaj (ízlése szerint)

A sütéshez olaj

Teljes adások a Médiaklikken!