Oldalas kuktában? Igen! Gyors és ízletes recept következik!
Az oldalas hallatán sokunknak az órákon át tartó konyhai robotolás ugrik be. Ruprecht László séf most mutat nekünk egy sokkal egyszerűbb, gyors receptet! A lesózott oldalasokat kevés olajon rozmaringgal és kakukkfűvel lepirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk. Beletesszük a kuktába a zöldségeket, az oldalast, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Következhet a gombafőzelék! Felszeleteljük a hagymát és a gombát (nem túl kicsi darabokra), majd feltesszük főzni egy kevés burgonyával, ez adja a sűrűsségét. A maradék nagyra vágott gombát megsózzuk, majd állni hagyjuk. A korábban előfőzött gombás-krumplis egyveleget a kéksajttal és a vajjal krémes állagúra turmixoljuk, majd a maradék gombával összefőzzük. A kuktában puhára főtt húst kivesszük és vajon ropogósra pirítjuk. A megmaradt alapléből szószt készítünk az oldalashoz.
Hozzávalók:
50 dkg oldalas
2 ek. olívaolaj
5 dkg vaj
kakukkfű
rozmaring
fokhagyma ízlés szerint
Alaplé:
½ zellergumó
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 fej salottahagyma
babérlevél
só
Gombafőzelék:
20 dkg shitatake
10 dkg csiperke
20 dkg laska
2-3 ördögszekérgomba
½ szál póréhagyma
8-10 dkg vaj
2 szem burgonya
lestyán
zsálya
1 szál újhagyma
5 dkg kéksajt
Szósz:
1 fej salottahagyma
2 szem gomba
1 dl vörösborecet
1 dl alaplé
2 ek. gombafőzőlé
babérlevél
kakukkfű