Oldalas kuktában? Igen! Gyors és ízletes recept következik!

oldalas gomba főzelék ropogós

 

Az oldalas hallatán sokunknak az órákon át tartó konyhai robotolás ugrik be. Ruprecht László séf most mutat nekünk egy sokkal egyszerűbb, gyors receptet! A lesózott oldalasokat kevés olajon rozmaringgal és kakukkfűvel lepirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk. Beletesszük a kuktába a zöldségeket, az oldalast, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.  Következhet a gombafőzelék! Felszeleteljük a hagymát és a gombát (nem túl kicsi darabokra), majd feltesszük főzni egy kevés burgonyával, ez adja a sűrűsségét. A maradék nagyra vágott gombát megsózzuk, majd állni hagyjuk. A korábban előfőzött gombás-krumplis egyveleget  a kéksajttal és a vajjal krémes állagúra turmixoljuk, majd a maradék gombával összefőzzük. A kuktában puhára főtt húst kivesszük és vajon ropogósra pirítjuk. A megmaradt alapléből szószt készítünk az oldalashoz.

Hozzávalók:

50 dkg oldalas

2 ek. olívaolaj

5 dkg vaj

kakukkfű

rozmaring

fokhagyma ízlés szerint

Alaplé:

½ zellergumó

2 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

2 fej salottahagyma

babérlevél

Gombafőzelék:

20 dkg shitatake

10 dkg csiperke

20 dkg laska

2-3 ördögszekérgomba

½ szál póréhagyma

8-10 dkg vaj

2 szem burgonya

lestyán

zsálya

1 szál újhagyma

5 dkg kéksajt

Szósz:

1 fej salottahagyma

2 szem gomba

1 dl vörösborecet

1 dl alaplé

2 ek. gombafőzőlé

babérlevél

kakukkfű

Teljes adások a Médiaklikken!