Az eredeti klasszikus íz megőrzése mellett vad vizekre eveztünk!
Farkas Richárd séf elkalauzolt minket a régi klasszikus receptek világába. Az eredeti tojásos nokedli receptet megbolondítva kipróbáltunk új lisztet, új hozzávalókkal. A tojást megfüstöltük, felvertük, lággyá főztük és még sorolhatnánk. A nokedli sosem mehet ki a divatból!
Hozzávalók:
Nokedli:
500 g kamutliszt
3 tojás
víz (amennyit felvesz)
nagy csipet só
Tojáshab:
6 db 4 perces lágy tojás
100 g tejszín
50 g vaj
Az összeállításhoz:
1 ek. vaj
2 felvert tojás
só
A tálaláshoz:
10 db sous-vide tojássárgája
2 db füstölt tojássárgája
Savanyított saláta:
1 fej friss saláta
savanyítólé (3:2:1 arányban víz:cukor:10%-os ecet)