Akár még a vasárnapi húsleves mellé főtt megmaradt tésztából is készülhet, ennek ellenére is elképesztően finom édesség!
A kunsági széllel bélelt onnan kapta leginkább a nevét, hogy ott az időjárás is olyan széllel bélelt, változó, kesze-kusza. Egy nagyon könnyű, illatos, ízletes és habos süteményről van szó, amely megédesítheti bármelyik család asztalát. Az egésznek kell, hogy legyen egy „talpa”, aminek segítségével ki tudjuk szedni a tepsiből. Ezt több féle képpen is megoldhatjuk. Végezetül pedig a tetejére egy csodás habkoronát teszünk. Így készül ez a finomság!
Hozzávalók:
-20 dkg házi cérnametélt
-5 dl tej
-5 dl víz
-2 cs. vaníliás cukor
-8 dkg vaj
-1 csipet sót
-50 dkg házi túró
-5 dkg mazsola
-50 dkg cukor
-8 tojássárgája
-1 db narancs
-10-15 dkg házi tejföl
A tetejére:
-8 tojásfehétje
-8 ek. porcukor
Alsó tészta:
-35 dkg liszt
-7,5 dkg zsír
-1 dl tejföl
-1 egész tojás
-Csipet só