A tökéletes hétvégi reggeli, ami nem lehet más, mint a kétszersült palacsinta!
A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd egy kevés tejjel és a tojással teljesen csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadhatjuk a maradék tejet és a szódát. A tésztát tovább ízesíthetjük citromhéjjal. Az első adagot több olajon süssük meg, a többinek elég a tepsiben maradt olaj.
Jöhet a töltelék! A túróba reszeljünk citromhéjat, majd mehet bele a cukor. Két tojást szétválasztunk, a fehérjét krémes habbá verjük. A két tojássárgáját cukorral habosodásig keverjük, majd mehet is a túrós keverékbe. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
Kivajazzuk a tepsit, bőségesen megtöltjük a palacsintákat és egymás mellé rendezzük. A tetejét leöntjük cukros tejföllel, majd készre sütjük.
Hozzávalók:
Palacsinta:
20 dkg liszt
1 db tojás
3-4 dl tej
1 dl szódavíz
1 ek. cukor
1 csipet só
citromhéj
A tetejére:
3 dl zsíros tejföl
2 ek. cukor
citromhéj
1 tojássárgája
Töltelék:
50 dkg túró
2 ek. cukor
1 ek. vaníliás cukor
citromhéj
3 tojásfehérje + 1 ek. cukor
1 ek. citromlé
2 tojássárgája + 1 ek. cukor