Ki ne ismerné a klasszikus magyar Gundel palacsintát?! Ez egy kihagyhatatlan darab!

palacsinta dió gundel csokoládé desszert

 

Ennek az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolná az ember. Ha vendégeket várunk, vagy egyszerűen csak megkívánunk egy kis édességet, ez igazi befutó desszert lehet. A tésztája kicsit eltér a megszokott palacsintáétól, hiszen cukrot, vaníliát és citromhéjat is tartalmaz. Ha egy picit pihentetni hagyjuk a hűtőben az elkészült tésztát, még finomabb lesz. Isteni diós krémmel megtöltjük, majd a csokoládés öntettel lelocsoljuk. Hát nem ilyen egy tökéletes desszert?

Hozzávalók:
Palacsintatészta:

24 dkg liszt

2 db tojás

3 dl tej

1 dl szódavíz

1 citrom héja

1 csipet só

4 dkg kristálycukor

Vanília

2 ek. olaj

Töltelék:

1 dl tejszín (30%)

1,5 dl rum

12 dkg kristálycukor

18 dkg dió

2 dkg kandírozott narancshéj

1 tk. fahéj

Mazsola ízlés szerint

Öntet:

10 dkg étcsokoládé

3 tojássárgája

3 dkg vaj

2,5 dl tej

8 dkg kristálycukor

3 ek. kakaópor

3 ek. rum

Vanília

Egyéb:

6 dkg vaj a palacsinták pirításához

Teljes adások a Médiaklikken!