Ki ne ismerné a klasszikus magyar Gundel palacsintát?! Ez egy kihagyhatatlan darab!
Ennek az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolná az ember. Ha vendégeket várunk, vagy egyszerűen csak megkívánunk egy kis édességet, ez igazi befutó desszert lehet. A tésztája kicsit eltér a megszokott palacsintáétól, hiszen cukrot, vaníliát és citromhéjat is tartalmaz. Ha egy picit pihentetni hagyjuk a hűtőben az elkészült tésztát, még finomabb lesz. Isteni diós krémmel megtöltjük, majd a csokoládés öntettel lelocsoljuk. Hát nem ilyen egy tökéletes desszert?
Hozzávalók:
Palacsintatészta:
24 dkg liszt
2 db tojás
3 dl tej
1 dl szódavíz
1 citrom héja
1 csipet só
4 dkg kristálycukor
Vanília
2 ek. olaj
Töltelék:
1 dl tejszín (30%)
1,5 dl rum
12 dkg kristálycukor
18 dkg dió
2 dkg kandírozott narancshéj
1 tk. fahéj
Mazsola ízlés szerint
Öntet:
10 dkg étcsokoládé
3 tojássárgája
3 dkg vaj
2,5 dl tej
8 dkg kristálycukor
3 ek. kakaópor
3 ek. rum
Vanília
Egyéb:
6 dkg vaj a palacsinták pirításához