Nem is kerülhetne finomabb desszert az ünnepi asztalra! A határon túli, hagyományos recept nem egyszerű, de megéri a fáradozást!

sütemény mák alma dió béles finom

 

Borbás Marcsi bélese nem szűkölködik semmiben! A gazdag, vajas alaptészta után következnek a csodálatos régetek, mák, túró, dió, alma... Igazi házi sütemény, melyhez az alapanyagok könnyedén beszerezhetők. Éhes száj nem marad utána!

Hozzávalók:

Az omlós tésztához:

20 dkg vaj

30 dkg rétesliszt

2 csomag vaníliás cukor

2 ek. kristálycukor

1 csomag sütőpor

2 db tojás

csipet só

tejföl, amennyit a tészta felvesz

8 db réteslap

A töltelékhez:

25 dkg darált mák

30 dkg darált dió

cukor ízlés szerint

1 kg tehéntúró

4 tojás

1 citrom reszelt héja

3 ek. búzadara

1 kg alma

fahéj

2 ek. zsemlemorzsa

20 dkg mazsola

2 dl tejföl

A tetejére:

1 tojás

2 dl tejföl

Teljes adások a Médiaklikken!