Nem is kerülhetne finomabb desszert az ünnepi asztalra! A határon túli, hagyományos recept nem egyszerű, de megéri a fáradozást!
Borbás Marcsi bélese nem szűkölködik semmiben! A gazdag, vajas alaptészta után következnek a csodálatos régetek, mák, túró, dió, alma... Igazi házi sütemény, melyhez az alapanyagok könnyedén beszerezhetők. Éhes száj nem marad utána!
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
20 dkg vaj
30 dkg rétesliszt
2 csomag vaníliás cukor
2 ek. kristálycukor
1 csomag sütőpor
2 db tojás
csipet só
tejföl, amennyit a tészta felvesz
8 db réteslap
A töltelékhez:
25 dkg darált mák
30 dkg darált dió
cukor ízlés szerint
1 kg tehéntúró
4 tojás
1 citrom reszelt héja
3 ek. búzadara
1 kg alma
fahéj
2 ek. zsemlemorzsa
20 dkg mazsola
2 dl tejföl
A tetejére:
1 tojás
2 dl tejföl