A sütemény nevét sokan pávaszemként ismerik. Klasszikus feltéteteket: meggyet és diót készítünk elő hozzá. Marcsi azt a véleményt osztja, hogy egy étel (meg egy desszert is) akkor finom igazán, ha nem spórolunk az alapanyagokkal, hanem bőséggel bánunk velük.meggyes süti macskaszem pávaszem sütemény dióhab édesség

 

A zsíros tésztával könnyebben elbánunk, ha a gyúrás előtt hideg vízbe áztatjuk a kezünket. Ezzel elkerülhetjük azt, hogy a kezünk melegétől olvadt, kezelhetetlen lesz a tészta. Miután kikerül a sütőből ez a meggyel töltött és dióhabbal megkoronázott desszert, garantáltan a család minden tagja repetázni fog belőle. 

Hozzávalók:

Tészta:

30 dkg liszt

4 tojássárgája

14 dkg vaj

1 dkg élesztő

2 ek. zsíros tejföl

1/2 kk. só

1 kk. cukor

Töltelék:

60-70 dkg magozott meggy

1 ek. kristálycukor

1 kk. őrölt fahéj

Diós hab:

20 dkg darált dió

20 dkg cukor

4 tojásfehérje

1 ek. vaníliás cukor

Teljes adások a Médiaklikken!