A sütemény nevét sokan pávaszemként ismerik. Klasszikus feltéteteket: meggyet és diót készítünk elő hozzá. Marcsi azt a véleményt osztja, hogy egy étel (meg egy desszert is) akkor finom igazán, ha nem spórolunk az alapanyagokkal, hanem bőséggel bánunk velük.
A zsíros tésztával könnyebben elbánunk, ha a gyúrás előtt hideg vízbe áztatjuk a kezünket. Ezzel elkerülhetjük azt, hogy a kezünk melegétől olvadt, kezelhetetlen lesz a tészta. Miután kikerül a sütőből ez a meggyel töltött és dióhabbal megkoronázott desszert, garantáltan a család minden tagja repetázni fog belőle.
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
4 tojássárgája
14 dkg vaj
1 dkg élesztő
2 ek. zsíros tejföl
1/2 kk. só
1 kk. cukor
Töltelék:
60-70 dkg magozott meggy
1 ek. kristálycukor
1 kk. őrölt fahéj
Diós hab:
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
4 tojásfehérje
1 ek. vaníliás cukor