Sallay Fanni megosztotta velünk az epres macaronjának receptjét.

macaron francia sütemény

 

A mandulaliszthez hozzákevertük a porcukrot, majd a pihentetett tojásfehérjével összedolgoztuk. A cukorsziruphoz egy lábasban feltettük a tűzhelyre a vizet a cukorral, majd amikor felforrt mehetett bele az ételfesték. Elkezdtük a tojásfehérjéket robotgéppel felverni, ezután a félig felverődött habhoz szépen hozzácsorgattuk a 118 fokos cukorszirupot. Addig hagytuk a gépet dolgozni, amíg kézmelegre hűlt. A mandulás keverékünket a hab egy részével összedolgoztuk, a maradékot pedig már óvatosabban forgattuk hozzá. Habzsákba töltöttük, majd egyforma kis köröket nyomtunk. Kicsit megcsapkodtuk és sütőben bőrösítettük.

Tölteléknek egy angolkrémet készítettünk, amihez a tojássárgáját, cukrot és tejszín gőz felett összefőztük, majd eperrel összeturmixoltuk, a végén pedig vajat dolgoztunk még hozzá.

A macaronokat 5 percig 140 fokon, majd 9 percig 130 fokon sütöttük.

Hozzávalók:

310 g mandulaliszt

310 g porcukor

110 g pihentetett tojásfehérje

Meringue:

110 g tojásfehérje

140 g víz

310 g cukor

ételfesték

Epres krém:

50 g angolkrém

50 g eper

10 g vaj

Angolkrém:

100 g cukor

100 g tojássárgája

100 g tejszín

Teljes adások a Médiaklikken!