Sallay Fanni megosztotta velünk az epres macaronjának receptjét.
A mandulaliszthez hozzákevertük a porcukrot, majd a pihentetett tojásfehérjével összedolgoztuk. A cukorsziruphoz egy lábasban feltettük a tűzhelyre a vizet a cukorral, majd amikor felforrt mehetett bele az ételfesték. Elkezdtük a tojásfehérjéket robotgéppel felverni, ezután a félig felverődött habhoz szépen hozzácsorgattuk a 118 fokos cukorszirupot. Addig hagytuk a gépet dolgozni, amíg kézmelegre hűlt. A mandulás keverékünket a hab egy részével összedolgoztuk, a maradékot pedig már óvatosabban forgattuk hozzá. Habzsákba töltöttük, majd egyforma kis köröket nyomtunk. Kicsit megcsapkodtuk és sütőben bőrösítettük.
Tölteléknek egy angolkrémet készítettünk, amihez a tojássárgáját, cukrot és tejszín gőz felett összefőztük, majd eperrel összeturmixoltuk, a végén pedig vajat dolgoztunk még hozzá.
A macaronokat 5 percig 140 fokon, majd 9 percig 130 fokon sütöttük.
Hozzávalók:
310 g mandulaliszt
310 g porcukor
110 g pihentetett tojásfehérje
Meringue:
110 g tojásfehérje
140 g víz
310 g cukor
ételfesték
Epres krém:
50 g angolkrém
50 g eper
10 g vaj
Angolkrém:
100 g cukor
100 g tojássárgája
100 g tejszín