Finomságokból sosem lehet elég, ennek eleget téve "titkos" házi lekvárral töltjük meg süteményeinket!
Apróra vágjuk a kalácsot, majd felforralunk fél liter tejet. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, hozzáöntjük a meleg tejet, majd ráöntjük a kalácsra. Belemorzsoljuk a megpirított diót is. A kész masszával megtöltjük a formáinkat, majd pirulásig sütjük. Amíg sül a cupcake, elkészítjük az angolkrémet. Felkockázzuk az almát, a tejszínhez cukrot, vaníliáscukrot és tojássárgáját adunk. Vízgőz felett óvatosan melegítve kevergetjük. Az olvasztott vajon karamellizáljuk az almákat. A lepirított alma egy részét összekeverjük a krémmel és leturmixoljuk. Jöhet a habcsók! A cukrot kevés vízzel sziruppá főzzük, majd vékony sugárban hozzáöntjük a felvert tojásfehérjéhez. Készítsük el a lekvárt, aminek az a különlegessége, hogy komponenseire bontva főzzük meg, így a cukros citromleves masszába hidegen préseljük bele a málnákat, így nem veszíti el a színét. A sütemények közepébe teszünk egy kevés krémet, almát, ízlés szerint lekvárt. A tetejét díszítsük az elkészített habcsókkal.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
30 dkg szikkadt kalács
500 ml tej
5 tojássárgája
2 ek. kristálycukor
2 marék pirított dió
Az angolkrémhez:
100 g tejszín
100 g tojássárgája
30 g vaníliás cukor
70 g kristálycukor
Az almához:
2 dkg vaj
2 ek. cukor
3 db alma
fahéj
tonkabab
A meringue-hez:
150 g tojásfehérje
90 g víz
350 g cukor
Az összeállításhoz málnalekvár