Finomságokból sosem lehet elég, ennek eleget téve "titkos" házi lekvárral töltjük meg süteményeinket!

máglyarakás cupcake málnalekvár édes sütemény

 

Apróra vágjuk a kalácsot, majd felforralunk fél liter tejet. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, hozzáöntjük a meleg tejet, majd ráöntjük a kalácsra. Belemorzsoljuk a megpirított diót is. A kész masszával megtöltjük a formáinkat, majd pirulásig sütjük. Amíg sül a cupcake, elkészítjük az angolkrémet. Felkockázzuk az almát, a tejszínhez cukrot, vaníliáscukrot és tojássárgáját adunk. Vízgőz felett óvatosan melegítve kevergetjük. Az olvasztott vajon karamellizáljuk az almákat. A lepirított alma egy részét összekeverjük a krémmel és leturmixoljuk. Jöhet a habcsók! A cukrot kevés vízzel sziruppá főzzük, majd vékony sugárban hozzáöntjük a felvert tojásfehérjéhez. Készítsük el a lekvárt, aminek az a különlegessége, hogy komponenseire bontva főzzük meg, így a cukros citromleves masszába hidegen préseljük bele a málnákat, így nem veszíti el a színét. A sütemények közepébe teszünk egy kevés krémet, almát, ízlés szerint lekvárt. A tetejét díszítsük az elkészített habcsókkal.

Hozzávalók:

Az alaphoz:

30 dkg szikkadt kalács

500 ml tej

5 tojássárgája

2 ek. kristálycukor

2 marék pirított dió

Az angolkrémhez:

100 g tejszín

100 g tojássárgája

30 g vaníliás cukor

70 g kristálycukor

Az almához:

2 dkg vaj

2 ek. cukor

3 db alma

fahéj

tonkabab

A meringue-hez:

150 g tojásfehérje

90 g víz

350 g cukor

Az összeállításhoz málnalekvár

Teljes adások a Médiaklikken!