A megszokott recept egy kis csavarral.

fánk farsang kelt tészta málnalekvár csavart fánk

 

Marcsi vendége volt Szabadfi Ákos a Bomboloni cukrászda pékmestere, aki napjában közel 3000 fánkot süt ki, így ő a téma igazi szakértője. Ákos két gyönyörűszép fánkfonási technikát is megmutatott a nézőknek, amelyek bármelyik ebédlőasztalnak az ékes díszei lehetnek.

A különleges fánkokat most nem a klasszikus baracklekvárral töltöttük meg, hanem isteni házi málnalekvárral és keményebb vaníliasodóval, aminek a tetejére ment egy kis pisztácia is. Higgyék el, megéri kipróbálni!

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

2-2,5 dl tej

2 dkg élesztő

5 dkg narancsos cukor

3 tojássárgája

1 tk só

0,5 dl rum

6 dkg szobahőmérsékletű vaj

A sütéshez:

1 liter olaj

A tálaláshoz:

porcukor

málnalekvár

vaníliasodó

pisztácia

Teljes adások a Médiaklikken!