A megszokott recept egy kis csavarral.
Marcsi vendége volt Szabadfi Ákos a Bomboloni cukrászda pékmestere, aki napjában közel 3000 fánkot süt ki, így ő a téma igazi szakértője. Ákos két gyönyörűszép fánkfonási technikát is megmutatott a nézőknek, amelyek bármelyik ebédlőasztalnak az ékes díszei lehetnek.
A különleges fánkokat most nem a klasszikus baracklekvárral töltöttük meg, hanem isteni házi málnalekvárral és keményebb vaníliasodóval, aminek a tetejére ment egy kis pisztácia is. Higgyék el, megéri kipróbálni!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2-2,5 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg narancsos cukor
3 tojássárgája
1 tk só
0,5 dl rum
6 dkg szobahőmérsékletű vaj
A sütéshez:
1 liter olaj
A tálaláshoz:
porcukor
málnalekvár
vaníliasodó
pisztácia