A tökéletes kelt tészta isteni tökmagos töltelékkel. 

tökmag kalács recept kelt tészta

 
 

A tökmagolaj és darált tökmag is, meglepően, édes töltelékként került bele a százrétű kalácsba. A tökéletes kelt tészta fortélyait is elárultuk a műsorban, tehát ezentúl már nem kell félni az elkészítésétől. Különböző dagasztási módszereket is láthatnak, így Önök is meg fogják találni a legmegfelelőbb technikát. A kalács rétegezése pedig egy igazi művészet, így a végeredmény senkinek sem lehet csalódás.

Hozzávalók:

Tészta:

90 dkg liszt

10 dkg vaj

6 dl zsíros tej

2 tojássárgája

4 dkg élesztő

1 ek. cukor

1 tk. só

1 dl olaj

Töltelék:

35-40 dkg darált tökmag

20 dkg cukor

kb. 15 dl tökmagolaj

1 tojás a kenéshez

Teljes adások a Médiaklikken!