A lágy kalács igazán ünnepi, húsvétkor pedig elmaradhatatlan. A sonkához édeskés, töltetlen jár, de desszertnek más variációban is készíthetjük!
Húsvétkor azokban az otthonokban is kerül kalács az asztalra, ahol máskor amúgy nem jellemző. Ezért ilyenkor érdemes megadni a módját, és házilag készíteni, hogy friss, omlós és meleg legyen, amikor a család körbeüli az asztalt. Ezúttal Libor Mária hozott el nekünk egy receptet, amelyhez tejszínt használt vaj helyett. Ez aztán az egyszerű, ám annál finomabb fonott kalács recept!
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
10 dkg kenyérliszt
kb. 2 dl tej
2,5 dkg élesztő + 1 tk. cukor
2 dl zsíros tejszín
3 ek. cukor
1 tk. só
1 egész tojás
1 tojássárgája
A szóráshoz mák