A lágy kalács igazán ünnepi, húsvétkor pedig elmaradhatatlan. A sonkához édeskés, töltetlen jár, de desszertnek más variációban is készíthetjük!

húsvét kalács tejszín ünnep

 

Húsvétkor azokban az otthonokban is kerül kalács az asztalra, ahol máskor amúgy nem jellemző. Ezért ilyenkor érdemes megadni a módját, és házilag készíteni, hogy friss, omlós és meleg legyen, amikor a család körbeüli az asztalt. Ezúttal Libor Mária hozott el nekünk egy receptet, amelyhez tejszínt használt vaj helyett. Ez aztán az egyszerű, ám annál finomabb fonott kalács recept!

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
10 dkg kenyérliszt
kb. 2 dl tej
2,5 dkg élesztő + 1 tk. cukor
2 dl zsíros tejszín
3 ek. cukor
1 tk. só
1 egész tojás
1 tojássárgája

A szóráshoz mák