Ahogy a nagymamáink készítették!
Az elnevezés kicsit idejétmúlt, de mindenki így ismeri. A habos, csokis négerkocka a régi családi vendégségeket idézi. Egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni. A sütemény alapja a klasszikus piskóta. Ez könnyedén variálható, a liszt helyett használhatunk magokat is akár. Ilyen pl. a darált dió, mák, mandula vagy a mogyoró egyaránt. Ez az ízlésünktől függ. Azonban vigyázzunk, mert az édesszájú családtagjaink könnyen elcsipegethetik ezt a finomságot, sok cukorral készül!
Hozzávalók:
A piskótáshoz:
10 db tojás
7 ek. liszt
3 ek. jó minőségű kakó
10 ek. cukor
fél citrom leve
A krémhez:
10 tojásfehérje
50 dkg porcukor
fél citrom leve
A mázhoz:
18 dkg min. 70%-os étcsokoládé
1 tk. olaj