Elhoztuk Önöknek a régi nagymamaféle sertészsírral készült pite receptjét.
Édes, fahéjas almás finomság, melynek a bab omlóssága adja meg az igazi textúráját!
A bab szó hallatán nem szabad megijednünk, édesre fűszerezve tökéletesen utánozza a gesztenyét! Összekeverjük a nedves hozzávalókat. A tésztát jól dolgozzuk ki, teljesen egynemű végeredményre van szükségünk. Amíg pihen a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. A legnehezebb rész most vár ránk: papírvékonyra kell nyújtanunk a tésztát! Ehhez trükköket a Harrer házaspár mutat! A rétesünket megtöltjük, majd készre sütjük.
Hozzávalók:
Rétestészta (1 rúd)
25 dkg liszt
1 dl langyos víz
2 cl olaj
1 tojás
csipet só
A töltelékhez:
1-1,5 kg alma
25 dkg főtt apró szemű világos színű bab
10 dkg cukor
25 dkg tejföl
1 tk fahéj
1 db citrom leve és héja
5 dkg vaj
10 dkg zsemlemorzsa
5 dkg olvasztott vaj a kenéshez
Maradt egy kis hurka a disznóvágásból? Ezzel a recepttel garantáltan elfogy minden!
Gyümölcs- és zöldségkavalkád a tányéron! A hagyományt magunk mögött hagyva elkészítettük a legvagányabb téli salátát!
Nem is kerülhetne finomabb desszert az ünnepi asztalra! A határon túli, hagyományos recept nem egyszerű, de megéri a fáradozást!