Gyümölcs- és zöldségkavalkád a tányéron! A hagyományt magunk mögött hagyva elkészítettük a legvagányabb téli salátát!
Ez a finom saláta telis-tele van vitaminbomba zöldségekkel és gyümölcsökkel, így immunrendszerünk erősítésére is kiválóan alkalmas, laktató étel, vagy akár hús mellé is különleges köretként szolgálhat. Segal Viktor segített az elkészítésben, aki a padlizsán elkészítésére is mutatott egy érdekes alternatívát. Ezúttal bebizonyosodott: lencsét egész évben kötelező fogyasztani!
Hozzávalók:
A lencsesalátához:
15 dkg főtt feketelencse
20 dkg sült édesburgonya
1 gránátalma
1 kis csokor petrezselyem
2 ek. olívaolaj
2 ek. citromlé
A konfitált padlizsánhoz:
1 db padlizsán
50 ml gránátalmaecet
50 ml semleges ízű olaj
50 ml olívaolaj
só
bors
Az összeállításhoz:
4 ek. fenyőmag pirítva
2 ek. petrezselyem apróra vágva