A máj az, amit a legtöbben megesznek a belsőségek közül, pedig ezeknek igen magas az ásványi anyag, vitamin, valamint a nyomelem tartalma. Lássunk egy különleges receptet!
A gőzgombóctól nem kell megijedni azoknak sem, akiknek nincs otthon csúcsteljesítményű gépe ehhez. Megtudhatják, hogyan lehet elkészíteni „régimódi” technikával.
Bizonyára mindenki találkozott már a máj szárazra sütött vagy pirított betonkemény verziójával, ami egyszerűen élvezhetetlen. Nem ez a cél, hanem az omlós, szaftos máj. Néhány alapszabály betartásával elkészíthetjük belőle a legfinomabb ételeket. Ez is közöttük van!
Hozzávalók:
A vetrecéhez:
50 dkg sertés- vagy borjúmáj
1 evőkanál sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Frissen őrölt feketebors
1 ek. mustár
Friss majoranna
2-3 ek. tejföl
Só
A gombóchoz:
30 dkg liszt
2 dl víz
2 dkg élesztő
1 teáskanál só
Friss majoranna