A máj az egyik leggyakrabban fogyasztott belsőség, könnyen elérhető és sokféle formában elkészíthető. Hazánkban sertés- és csirkemájból fogy a legtöbb, a liba- és kacsamáj pedig igazi ínyencségnek számít.

zöldésg máj friss tészta

 

Kerekes Sándor elhozott nekünk egy isteni, könnyen elkészíthető májas ételt, amit szívesen fogyasztunk szinte bármikor. A tésztát hosszúra vágjuk, majd kifőzzük. A friss, házi készítésű tésztánál nincs is jobb. Ez az étel egy igazi színkavalkád, a mennyei ropogós zöldségek miatt. A fűszerezésre mindig figyeljünk a máj miatt, hiszen könnyen meg tud keményedni. Össze főzzük, ezzel kész is, ilyen egyszerű!

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
3 egész tojás
5 tojássárgája

 A raguhoz:
10 dkg mangalicaszalonna
40 dkg csirkemáj
Fél piros kaliforniai paprika
Fél sárga kaliforniai paprika
5-6 szál spárga
2 szál újhagyma
Fél cukkini
5-6 zsályalevél
1 ág kakukkfű
só, bors

A tálaláshoz friss petrezselyem