Olaszos tészta, friss, magyar ízekkel kombinálva a tavasz jegyében!
Pesti István séf készít egyedi finomságot a konyhában. Az étel alapját, a tésztát előre készítsük el, hogy legyen ideje pihenni. Akár egy estét is állhat, másnap pedig készülhet az ebéd! A héjában sült burgonyát áttörjük, majd beletesszük az olvasztott vajat és megfűszerezzük. Vékonyra nyújtuk a pihentetett tésztánkat, és már jöhet is a töltés! Két töltelék között két ujjnyi távolságot tartsunk, itt fogjuk lezárni a falatkákat. Ezután elkészítjük a mártást is, melyet ízlés szerint variálhatunk. A tésztát lobogó vízben készre főzzük, majd rögtön leöntjük szósszal, végül kedvünk szerint díszitjük.
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg finomliszt
5 tojássárgája
1 egész tojás
só
3 dkg olvasztott vaj főzés után
1 tojás kenéshez
Töltelék:
50 dkg sóágyon sült burgonya
15 dkg pecorino
30 dkg juhtúró
2 dkg olvasztott vaj
A tálaláshoz:
5 dl író
zöldolaj
lardo
turbolya
kapor
Köret:
20 dkg vajban és vízben párolt japán csicsóka
15 dkg téli rókagomba
só
bors